(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
HADÍ HNÍZDA - BEZLEPKOVÁ
Potřebné ingredience
125 g bezlepkové směsi Mantler, 125 g bezlepkové mouky Jizerka, 150 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 2 sáčky pudingu - kakaový nebo karamelový, 1 kávová lžička skořice, 200 g másla nebo Hery, 1 vejce, cukrové zdobení (barevné nebo čokoládové perličky,tyčinky apod.) nebo drobně drcený griliáš, LIS NA ČESNEK
Postup přípravy
V míse smícháme prosátou mouku,cukry,pudingy a skořici,přidáme vajíčko a pokrájený tuk a vypracujeme těsto.Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout (klidně do druhého dne i déle).Z těsta tvoříme kuličky,které vytlačujeme přes lis na česnek na plech vyložený pečicím papírem,kousky posypeme na plechu cukrovým zdobením nebo griliášem ještě za syrova před pečením,ozdobené potom pečeme v mírné troubě.
Použila jsem recept paní Růženy ID 66239,které děkuji za inspiraci,najdete u ní perfektní fotopostup.Z bezlepkové mouky mi hromádky trošku "sedly",ale jsou i tak výborné.Použila jsem karamelový puding místo kakaového,měly velký úspěch.Můžu opravdu doporučit,je to rychlé a moc chutné,s těstem se dobře pracovalo.Dávka mi vyšla na 4 plechy.
Použila jsem recept paní Růženy ID 66239,které děkuji za inspiraci,najdete u ní perfektní fotopostup.Z bezlepkové mouky mi hromádky trošku "sedly",ale jsou i tak výborné.Použila jsem karamelový puding místo kakaového,měly velký úspěch.Můžu opravdu doporučit,je to rychlé a moc chutné,s těstem se dobře pracovalo.Dávka mi vyšla na 4 plechy.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé